tips-CM1

Goda råd

Goda råd vid återkommande urinvägsinfektion

Här listar vi några goda råd för dig som har besvär av återkommande urinvägsinfektioner. Det kan hjälpa dig att förebygga urinvägsinfektion så att besvären slutar komma tillbaka gång på gång.

När du kissar hjälper du kroppen att spola ut eventuella bakterier i underlivet.

Efter att du har kissat kan det finnas kvar vätska i urinblåsan. Det gör det lättare för bakterier att växa till sig i blåsan, vilket i sin tur ökar risken för infektioner.

Att dricka för lite och riskera att kroppen blir uttorkad kan öka risken för urinvägsinfektion. Kom ihåg att dricka mycket varje dag, helst två liter per dag.

Undvik att tvätta underlivet med annat än vatten, särskilt om du har torra slemhinnor.

Det finns spermiedödande medel på vissa pessar och kondomer som kan riskera att orsaka urinvägsinfektioner.

Återkommande urinvägsinfektioner kan uppstå till följd av torra och sköra slemhinnor. Det kan ge besvär som klåda, irritation, hudsprickor eller andra obehag. Idag finns det olika receptfria behandlingar som kan hjälpa till att dämpa symtomen – rådfråga apotekspersonalen om du är osäker på vilken kur som är lämplig för dina besvär.

start-CM11-desktop-960x690

Canephron – bra att veta

Canephron är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används för att lindra symtom vid återkommande lindriga nedre urinvägsinfektioner (uvi) hos kvinnor. Behandlingen ska tas tillsammans med rikligt vätskeintag. Innan du påbörjar behandlingen ska en läkare konstatera att annan allvarlig sjukdom inte föreligger, som till exempel en sexuellt överförbar sjukdom.

  • Är en antibiotikafri behandling.
  • Är ett traditionellt växtbaserat läkemedel.
  • Lindrar sveda och minskar behovet av att kissa oftare än vanligt.