Huskurer-header

Huskurer vid urinvägsinfektion

Huskurer vid urinvägsinfektion

Det finns gott om huskurer för urinvägsinfektion, både etablerade metoder och mindre kända.

Det finns flera sätt att dämpa symtomen vid urinvägsinfektion, som kan vara värt att prova om man har lindriga besvär. Vad man äter och hur mycket man dricker är en viktig del av egenvård för urinvägsinfektion. Tips om kost och dryck vid urinvägsinfektion har länge varit förknippat med sjukdomen.

  • Var försiktig med kryddig, salt eller konserverad mat. Försök också att minska intaget av kaffe och alkoholhaltiga drycker. Detta är mat och dryck som skulle kunna bidra till inflammation i urinblåsans slemhinnor.

  • Om du har urinvägsinfektion är det bra att dricka mycket. Det hjälper kroppen att spola ut bakterierna. Drick mycket vatten, men du kan också variera med örtdrycker eller fruktjuice. Vissa upplever att syrliga drycker innehållande tranbär, lingon eller citron kan lindra besvären.

  • Ät balanserad och näringsrik kost för att stärka ditt immunförsvar. Det kan bidra till att minska risken för återkommande urinvägsinfektioner.

Det korta svaret är att det inte finns en snabb lösning. Även om symtomen kan dämpas, behöver de flesta som lider av återkommande urinvägsinfektioner hjälp.

Många som drabbas av urinvägsinfektion har övergående besvär. Dock är det inte ovanligt att sjukdomen kommer tillbaka och besvären upprepas. Om du lider av återkommande urinvägsinfektion är det extra viktigt att kontakta vården för att få sjukdomen bekräftad så att en lämplig behandling kan sättas in. Kontakta din vårdcentral eller läkare om dina symtom inte gått över efter tre dagar, även om du inte har någon feber.

Människor har drabbats av urinvägsinfektioner sedan urminnes tider – och det har gjorts försök att dämpa symtomen lika länge. Det gör att det idag finns ett stort utbud av egenvård för urinvägsinfektion.

Efter hand som sjukdomsförloppet började observeras, började man också att se vad som hade gynnsam effekt på symtomen. Och metoderna skulle inte gått i arv i generationer om de inte gav resultat. Det utgör grunden för dagens växtbaserade läkemedel. I växtriket återfinns metoder med omfattande praktisk erfarenhet från generation till generation. Canephron är en växtbaserad behandling för urinvägsinfektion, vars indikation uteslutande grundar sig på erfarenhet av långvarig användning.