Om-Bionorica-header

Om Bionorica

Växtbaserade behandlingar sedan 1930

Bionorica grundades redan på 1930-talet i Tyskland och har därför svårslagen erfarenhet av växtbaserade läkemedelsbehandlingar. I Sverige är vi verksamma inom tre sjukdomsområden: luftvägsproblem vid förkylning, urologi (urinvägsinfektion) och klimakteriebesvär. Bionoricas produkter finns i över 45 länder världen över.

Fytoterapi – Bionoricas filosofi

"Detta är ett centralt begrepp för Bionorica. Det engelska ordet för fytoterapi är ”phytoneering”, vilket står för avkodning av växters verkningsmekanismer (”phyto”) med hjälp av den modernaste forskningen och innovativa tekniker (”engiNEERING”). Båda delar används för att framställa verksamma växtbaserade läkemedel (fytofarmaceutiska produkter). Tack vare Bionoricas fytoterapi kan människor ta del av naturens helande och välgörande krafter."

start-CM11-desktop-960x690

Från utsäde till färdigt läkemedel

Hos Bionorica är hela framställningsprocessen samlad – från utsäde till färdigt läkemedel. För att man ska kunna få en jämn kvalitet är en kontrollerad odling precis lika viktig som en skonsam skörd och bearbetning. Växternas värdefulla råmaterial bearbetas till extrakt med hög kvalitet. Genom patenterade framställningsprocesser skapas förstklassiga fytofarmaceutisk produkter.

Fytoterapi gör det hela möjligt

Bionoricas innovativa och patenterade torknings- och extraktionsprocess möjliggör anrikningen av aktiva substanser. Den avancerade metoden ser till att man får en högre koncentration av bioflavonoider och dessutom bibehåller man det mycket omfattande verkningsområdet som fås genom den särskilt utvalda växtblandningen. Kopplingen mellan naturligt läkande krafter och avancerad teknik, tradition och forskning gör Bionoricas produkter till något alldeles särskilt.

Canephron_problem_sitting_front-CM3-550x550

Problem med återkommande urinvägsinfektioner?

Många kvinnor har besvär av återkommande urinvägsinfektioner. Lär dig mer om vad det beror på.

fp-CM3-550x550

Om Canephron

Läs mer om hur Canephron lindrar symtomen vid återkommande urinvägsinfektioner.

sinuxol-kop-har_550x550

Köp Canephron här

Canephron finns på de flesta apotek, både på nätet och butikshyllan.